Over Elsbeth

Voorstellen

Fijn dat je mijn website bezoekt. Ik werk graag met en schrijf over de essentie van dingen,  datgene waar het werkelijk om gaat. Weinig opsmuk, gewoon zoals het zich aandient. Daarom hou ik van wandelen en de natuur. Ik laat me inspireren door stilte, muziek, een goed boek en teksten.
De kernwaarden die ik wil uitdragen in mijn leven en werk zijn reflectiebalans en rust. 

Na zeventien jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, o.a. als psycholoog, trainer/adviseur voor diverse profit- en non-profitorganisaties, ben ik in 2000 gestart met mijn eigen coachings- en trainingspraktijk AMON. De geboorte van mijn dochter Sara was de reden dat ik verlangde naar een andere tijdsverdeling tussen werk en privé.

‘Er is geen mooiere koers, dan je eigen koers’

Als bedrijfspsycholoog heb ik veel mensen en teams mogen begeleiden op diverse thema’s, zoals verlies en arbeid en gezondheid. Het overlijden van mijn dochter in 2017 geeft opnieuw een wending aan mijn werkzaamheden. Ik voel het verlangen te verdiepen, meer te schrijven, lezingen te geven en mensen te ondersteunen bij verlies en rouw.

In 2020 verscheen mijn boek ‘Moederhart vol rouw en liefde’. In november 2020 is ANBI-Stichting Saarisnietgek opgericht, met als doel mentale gezondheid laagdrempelig bespreekbaar te maken voor kinderen 10-12 jaar.
Mijn kennis en ervaring als psycholoog zet ik vanaf die tijd belangeloos in voor deze stichting.
 

Mijn kracht

Mijn grootste kracht is het snel in verbinding zijn met de ander, doordat ik mijn intuïtie en gevoel serieus neem en dat relateer aan mijn observaties. Hierdoor kom ik snel tot de essentie. 

Mijn passie

Het erkennen van datgene wat er is, het aan het licht brengen wat er werkelijk toe doet. De ander mogen begeleiden naar meer zelfbewustzijn en reflectie.

 

 

Elsbeth Kuysters

Wat doet Elsbeth?

Schrijven

Het boek ‘Moederhart vol rouw en liefde’. Ze verzorgt boekpresentaties en lezingen over het boek.

Voor Nel Magazine, een tijdschrift voor ouders van een overleden kind, schrijft Elsbeth blogs en artikelen, met als doel anderen te steunen en inspireren.

Diverse artikelen/blogs over verlies, arbeid en gezondheid zijn van haar hand.

Lezingen en presentaties

Ze verzorgt maatwerk lezingen over diverse thema’s: o.a. rouw en verlies, burn-out en stressmanagement, balans, arbeid en gezondheid.
Verlies is ook in werksituaties een veel voorkomend thema: verlies van verwachting, van rollen, van autonomie, van verantwoordelijkheden.

Bekijk de agenda met lezingen en presentaties

Coachen en trainen

Vanuit haar eigen praktijk heeft ze gewerkt als coach/psycholoog en trainer. Ze doet nu geen individuele consulten meer. Ze is nog wel inzetbaar voor lezingen en als freelance trainer verbonden aan 113 voor suïcidepreventie-trainingen.

Elsbeth is registerpsycholoog NIP / Arbeid en Gezondheid. Daarnaast volgt ze jaarlijks diverse opleidingen/cursussen.


Kwalificaties

Registerpsycholoog NIP / Arbeid en Organisatie
Opgenomen in Europees Register voor Psychologen
Psycholoog van Arbeid en Gezondheid NIP (Download de folder AG)
Lid van NIP, NVPA en CRKBO
Postdoctorale opleiding Gedragstherapie
Supervisor NIP bij opleiding psycholoog van arbeid en gezondheid
Opleiding oplossingsgerichte therapie
Opleiding Organisatie-opstellingen en systemisch coachen
CSR-opgeleid voor Stress en Burnout
Opleiding TA in organisaties
Gecertificeerd trainer suïcidepreventie 113 meer.